SE & GÖR PÅ DJURGÅRDEN I SOMMAR

DJURGÅRDEN – Sveriges största besöksmål av detta slag.
Med sitt rika utbud av nöje och rekreation, vågar vi påstå att här finns något som passar för alla.
För att underlätta ditt besök har vi nedan samlat sommarens höjdpunkter på Djurgårdens museum och attraktioner.
Klicka för att se vad som händer på
Skansen, Spritmuseum, Thielska Galleriet & Vasa museet
i sommar. Övrigt vad som sker på Djurgårdens museum i sommar finner du här nedan samt praktisk information inför ditt besök.
Välkomna till oss!

ABBA THE MUSEUM
Se museets nya utställning ”Gröna Lund Backstage – The photo exhibition” hela sommaren. Ta chansen att gå bakom Gröna Lunds stora scen och se den unika fotoutställning som annars bara ses av artister och deras management.
Den 2 juni, 16 juni och 19 juni fylls Pop House med livemusik, en ny artist presenteras varje vecka, med fokus på svenskproducerad musik, startar kl.18.00, fritt inträde.
För mer information om ABBA THE MUSEUM klicka här

AQUARIA VATTENMUSEUM
Se sommarens nya utställning ”Fantastic frogs” – en utställning om enastående grodor, paddor och salamdrar. I utställningen får du möta flertalet tropiska arter som ofta förbluffar oss med sin färgglada uppenbarelse. Utställningen syftar till att öka medvetenheten om dessa makalösa djur och de hot de står inför.
För mer information om AQUARIA VATTENMUSEUM klicka här

ETNOGRAFISKA MUSEET
Sommarverkstad – i sommar är det Söderhavet som gäller i verkstan på museet. Lär dig om Oceaniens kulturer och bygg snäcksmycken, askar och modellbåtar. Startar 27 juni – 13 augusti på tisdagar, onsdagar, torsdagar och söndagar.
Se också Etnografiska museets Japanska Tehuset – Zui-Ki-Tei varje onsdag tillsammans med en museipedagog i sommar. Visas på onsdagar kl.17.30-18.30 mellan 28 juni & 16 augusti.
För mer information om ETNOGRAFISKA MUSEET klicka här

JUNIBACKEN
På Junibacken i sommar kliver du in i en värld som bygger på Barbro Lindgren och hennes fria, fantasifulla och älskade karaktärer så som Vilda Bebin, Max och Loranga. Junibacken har fyllts med teater, musik och lek. Gå ni in i Barbros böcker och upplev hennes barnbokskaraktärer.
Missa inte att besöka Junibackens egen trädgård där du kan mjölka kor, balansera på en svamp eller ta det lite lugnt för att få ny energi. I glasskiosken kan du köpa glass och milkshake.
För mer information om JUNIBACKEN klicka här

GRÖNA LUND
Ikaros – årets nyhet! Du befinner dig högt ovanför Stockholm, sittandes i en stol, dinglandes med benen och fastspänd med en bygel över axlarna. När du börjar närma dig toppen vinklas plötsligt stolen in, och du är nu helt liggande i 90 graders vinkel med ansiktet mot marken. Sedan kommer fallet. Vågar du utsätta dig för tidernas värsta fall?
Klicka här för att se alla Gröna Lunds konserter
Gröna Lund har öppet till och med 29 september.

LILJEVALCHS
Liljevalchs byggnad på Djurgården renoveras under sommaren 2017 och en tillbyggnad uppförs bredvid. Huset är då stängt för utställningar. Återflyttning till det är planerad till november 2017.
Trots stängningen visar Liljevalchs i sommar en utställning med tre pionjärer inom finskt foto och dokumentärfilm, Heikki Aho och Björn Soldan samt Heikkis dotter Claire Aho. Utställningen visas i en paviljong på gården till Armémuseum, Riddargatan 13 på Östermalm och pågår mellan 10 juni–10 september.
För mer information om LILJEVALCHS klicka här

MUSEIFARTYGEN
Sankt Erik och Finngrundet vid Museipiren har öppet under sommaren. Gå på knopskola med familjen, följ med på visningar ombord och se den enorma ångmaskinen! Ombord på Sankt Eriks akterdäck finns också Isbrytarkaféet med en av Stockholms bästa utsikter.
För mer information om MUSEIFARTYGEN klicka här

NORDISKA MUSEET
Se årets stora utställning ”Nordiskt ljus” i stora hallen på museet. Här kan du uppleva resan från mörker till elektricitet, 350 lysande föremål, ett tellurium, 50 meter molnbank, en sol, en måne, 36 solstolar och ett simulerat norrsken. Dessutom finns 17 andra utställningar med bland annat fokus på folkkonst, heminredning, dräkt, kläder och mode.
Besöker du museet med barnen i sommar finns museets hyllade lekstuga, barnens audioguide och Ljusresan som är barnens egna väg genom utställningen nordiskt ljus.
För mer information om NORDISKA MUSEET klicka här

PARKTEATERN
I år fyller Parkteatern 75 år! Detta firas i sommar med massor av dans, sång, samtal och humor!
Klicka här för att se Parkteaters program för sommar 2017

POLISMUSEUM
Under sommaren hålls en dramatiserad visning för barn, ”Sommarlovsmysteriet – en kriminalgåta för minipoliser”.
Polismuseet har några ärkefiender som dyker upp där man minst anar det och stjäl saker. Museet behöver din hjälp för att hitta ledtrådar och försöka lösa kriminalgåtan.Två visningar per dag hålls alla veckans dagar från 19 juni till 13 augusti, kl 12.30 och kl 14.00.
För mer information om POLISMUSEET klicka här

PRINS EUGENS WALDEMARSUDDE
I sommar på Waldemarsudde visas utställningen ”Anja Notini – Rum med gravitation”, 10 juni – 24 september. Utställningen är ett omfattande urval av verk av konstnären, fotografen och författaren Anja Notini (född 1940). Från hennes ateljé i Solvik i Saltsjö-Boo följer hon årstidernas växlingar och skapar stora målningar, tunga reliefer och kraftfulla skulpturer. Guidade visningar på onsdagar kl.14.00.
Den andra utställningen som visas är ”Nordisk konst 1880-1940 – Höjdpunkter från prins Eugens samling” som öppnar den 22 juni och pågår till den 27 augusti. Guidade visningar på tisdagar och fredagar kl.14.00. I sommar kan du också gå på trädgårdsvisningar med introduktion till slottet.
För mer information om PRINS EUGENS WALDEMARSUDDE klicka här

ROSENDALS SLOTT
Slottet öppnar för säsongen den 15 juni och har guidade visningar kl.12.00, 13.00, 14.00 och 15.00. En visning tar 45 minuter och handlar om slottets kungliga historia, byggnadshistoria och inredningar. Slottet stänger för säsongen den 13 augusti.
För mer information om ROSENDALS SLOTT klicka här

SJÖHISTORISKA MUSEET
FRI ENTRÈ! Gå på guidad visning i sommar av utställningen ”Resenärerna – Swenska Ost-Indiska Compagniet” kl.14.00 alla dagar. På helgerna är visningen mer familjeanpassad där du och din familj får hänga med på en historisk resa till Kina och tillbaka, lördagar och söndagar kl.11.00.
För mer information om SJÖHISTORISKA MUSEET klicka här

Bra att veta om Djurgården