Evenemangskalender 2017

Klicka här för att se större evenemang som sker på Djurgården vår/sommar/höst 2017

Söndag 30 april

The Phantom of the opera, Andrew Lloyd Webbers orginalmusikal på svenska, titelrollen spelas av Peter Jöback, startar kl.15.00 på Cirkus.
Tidsdeckarna på Nordiska museet – när porten är låst, lamporna är släckta och personalen har gått hem väcks allt till liv på museet. Varje Supersöndag kan du hämta en karta på museet och följa spåret med ledtrådar som tar dig runt i utställningarna, antingen med en vuxen eller med dina detektivkompisar, kl.10.00-17.00.
Gå på en dramatiserad familjevisning ”Utryckning” på Polismuseum, startar kl.15.00.
Familjesöndag: ”Dagens första gnista”, följ med på en magisk resa genom utställningen Joan Miró – Vardagslivets poesi där tingens rörelser blir till gnistor och himlen lyser gul. I ateljén kan du skapa din egen drömbild, startar kl.13.00 och rekommenderas för barn över 5 år, på Prins Eugens Waldemarsudde.
Valborgsmässoafton ska firas på Skansen! Det blir program i två delar på Sollidenscenen på Skansen från eftermiddagen, med tal till våren, sång och musik, kl.21.00 tänds valborgsmässoelden, kvällen avrundas med en stämningsfull konsert, Skansen har öppet fram till kl.22.00.

Tisdag 2 maj

Miriam Bryant kommer till Cirkus scen kl.19.30.

Riesling-viner på Spritmuseum, Amalia Gonzalez Stöckel visar viner från fyra olika länder, startar kl.18.00 på Spritmuseum.

Onsdag 3 maj

The Phantom of the opera, Andrew Lloyd Webber´s orginalmusikal på svenska, titelrollen spelas av Peter Jöback, startar kl.19.30 på Cirkus.
Mystik och mysterier i Populärkultur – en mystisk kväll med panelsamtal, visningar, mysteriequiz, mingel, som också ger en möjlighet att smaka på en gudomlig körsbärspaj i restaurangen Matmekka på Etnografiska museet, kl.17.00-21.00.
Penelope och Nordiska museet – En kväll med föredrag, visningar och högläsning tillsammans med föreningen svenska Atheninstitutets vänner, startar kl.17.00 på Nordiska museet, fri entre.
Lunchföredrag: ”Om ångbåtstrafiken i Stockholm” på Sjöhistoriska museet, startar kl.11.30.

Torsdag 4 maj

The Phantom of the opera, Andrew Lloyd Webber´s orginalmusikal på svenska, titelrollen spelas av Peter Jöback, startar kl.19.30 på Cirkus.
Bebis-chill på Etnografiska museet. Är du föräldraledig och törstar efter intellektuell stimulans? Sätt din bebis i bärselen och följ med på en kort visning av ett spännande föremål med en av museets pedagoger. Därefter skakar ni loss till rytmer i en taktil miljö, där din bebis utforskar och upptäcker tillsammans med dig under ledning av fantastiska musikerna Diva Cruz och Kimberly Lorne-McDougall Gustavsson, kl.11.00-12.30.
The Cardigans kommer till Gröna Lunds stora scen kl.20.00.

Fredag 5 maj

Pop House Live på Abba The Museum, varje vecka presenteras en ny artist med fokus på svenskproducerad musik, startar kl.18.00 (fri entré).
The Phantom of the opera, Andrew Lloyd Webber´s orginalmusikal på svenska, titelrollen spelas av Peter Jöback, startar kl.19.30 på Cirkus.
Föreställningen ”Hallå! Popmusik, kickar å kläder” – en monolog med Magnus Uggla kommer till Skandiascenen på Cirkus kl.20.00.
Hov1 kommer till Gröna Lunds stora scen kl.20.00.